Prima Pagina » Primaria Craiova vinde 20 de masini la fier vechi

Primaria Craiova vinde 20 de masini la fier vechi

Primaria Craiova vinde 20 de masini la fier vechi, masini identificate de Politia Locala Craiova ca fiind abandonate pe domeniul public sau privat al orasului.
Aceste autovehicule fara stapan au fost evaluate, dar datorita unui grad ridicat de depreciere fizica, nu vor fi scoase la vanzare. Astfel, s-a luat decizia ca ele sa fie duse la centre de colectare specializate in colectare si valorificare a deseurilor.

Primaria Craiova vinde 20 de masini la fier vechi

Autovehiculele in cauza, pe care Primaria Craiova vinde la fier vechi, sunt un Mercedes, doua BMW, un Volkswagen si un Chevrolet.
Un autoturism BMW, pentru care o firma de consultanta a propus sa fie valorificat ca deseu pentru 125 de euro, Mercedesul a fost evaluat la 120 de euro si un alt BMW, 108 euro.
Pe lista cu masini abandonate mai sunt si alte autovehicule, printre care patru autoturisme Dacia, care au fost evaluate intre 71 si 75 euro bucata si doua autoturisme Oltcit.
Suma cea mai mica pe care Primaria o va incasa, este de pe urma unui Matiz, pe care specialisti in domeniu l-au evaluat la 55 de euro.
Astfel, conform gds.ro, masinile au fost evaluate de la 67 de euro, 90 de euro pana la 120 de euro, iar suma pe care Primaria ar putea s-o incaseze, este de 1.667 de euro, fara TVA.

Trebuie cunoscut faptul ca vanzarea autovehiculelor abandonate pe domeniul public se face dupa ce se au in vedere unele formalitati.
Asadar, in procedura instituita în Legea nr.421/2002 privind regimul juridic al acestor vehicule , se au in vedere urmatoarele:
* Vehiculul a fost identificat;
* Vehiculul prezinta indicii temeinice ca ar fi abandonat (stare fizica improprie circulatiei pe
drumurile publice, lipsa vinieta parcare pe anul în curs, I.T.P. expirat);
* Publicarea de anunt in cotidian local, prin care se aduc la cunostiinta publica caracteristicile tehnice ale vehiculelor in privinta carora exista indicii temeinice ca ar fi fara stapan sau
abandonate si locul unde se afla depozitate, in care sunt incluse si caracteristicile tehnice ale vehiculelor in cauza.
Conform art.8 din Legea nr.421/2002, modificata prin Legea nr.309/2006: „Daca în termen de 10 zile de la data anuntului, proprietarul sau detinatorul sau legal nu se prezinta în vederea ridicarii vehiculului, acesta trece de drept in proprietatea unitatii administrativ-teritoriale din raza careia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispozitie a primarului, si urmeaza să fie valorificat prin vanzare, in conditiile legii, s-au predat unei unitati de colectare si valorificare a deseurilor, in functie de starea vehiculului.”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *